2017. dec 12.

Turbolyás-petrezselymes busa gombóc hercegnő burgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Turbolyás-petrezselymes busa gombóc hercegnő burgonyával

Elkészítés: könnyű

b1.jpg

1 kg busa filét a bőrétől megfosztunk, majd 1 nagy fej vöröshagymával, 2 gerezd fokhagymával összedarálunk. Egy késes robotgépben 2 db szikkadt zsemlét összeaprítunk és halhoz adjuk. Sózzuk, frissen aprított petrezselymet és fagyasztott turbolyát adunk hozzá, összegyúrjuk és egy napra a hűtőbe tesszük pihentetni.

b2.jpg

Megéri, meglátjátok, ha megcsináljátok. Másnap egy tojást belekeverünk és kis gombócokat formálunk, panko morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

4.jpg

A busát fel sem fogjuk ismerni, hanem mennyei halas étel lesz belőle. Tudjátok, hogy a busa olyan egészséges, mint lazac, csak íze miatt kevesen kedvelik és ezért olcsó. Ezért találtam ki ezt a receptet, mert így bárki megeszi és nem fog csalódni, hanem kér még egy adagot. Jó étvágyat!

5.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak