2017. nov 17.

Rumos-diós szaloncukor

írta: Petőcz Ferenc
Rumos-diós szaloncukor

Elkészítés: 2 óra, könnyű

szalon1.jpg

 

Ez egy gyors egyszerű szaloncukor. A képek életem első készítésénél készültek. Azóta már jobb a csomagolás, a Kreatív Hobbi boltokban kiváló formatartó mikrofólia kapható mindenféle színben. Akinek pedig nincs bon-bon formája, nyugodtan gyúrjon rudakat, azt darabolja és kicsi szárítás után mehet a csokiba. 
Tehát íme a recept: 
80 dkg diópotló(jobb fajta)
40 dkg porcukor
20 dkg darált háztartási keksz
rum aroma és annyi víz, amennyit felvesz a massza
60 dkg étcsoki bevonó

A csokoládé kivételével az alapanyagokat össze kell gyúrni, annyi víz kell hozzá, amennyitől nem fog ragadni, de nem is esik szét.

szalon2.jpg
A masszából vékony rudakat kell formázni ezt darabolni vagy bon-bon formába helyezni. A feldarabolt vagy a bon-bon formából kiszedett darabokat fél órára hűtőben kell szárítani. Ez alatt előkészülhetünk a csokoládéval, amelyet gőz felett megolvasztunk és olajat vagy vajat adunk hozzá, amitől szebb lesz a fénye. Ebbe forgatjuk a szaloncukrunkat és sütőpapíron hagyjuk kidermedni a szaloncukrot. 
Majd végül jöhet a csomagolás. Nagyon kiadós és finom. A házi csomagolás meg díszletes is. Hetekig eláll és a készítése összehozza a családokat.

Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek