Persze nem igazi tatin és nem is torta, de az alapelv hasonló: a serpenyőbe, egy kevés felolvasztott kókuszzsírra vékonyra szelt gyümölcsöket tettem, majd erre kanalaztam a sűrű palacsintatésztát. Széles lapáttal könnyen fordítható, nagyon finom és csodaszép desszert.
A blogon ezzel a jó kis recepttel avattam fel a csodaszép Keramihacker kerámiáim egy részét. Alkotójukkal, Krémer Kingával itt olvashattok interjút sok-sok képpel tarkítva: http://pasztellbarokk.blog.hu/2017/09/17/keramihacker_tedd_egyedive_a_teriteked
Hozzávalók (16 kis palacsintához):
25 dkg krémes ricotta
2 tojás
4 dkg nádcukor
1,5 dl tej
10 dkg fehér tönkölyliszt (gm verzióban bátran mehet rizslisztből vagy hajdinalisztből)
1 teáskanál sütőpor
körte és japán barack
kb. 2 púpozott evőkanál kókuszzsír a sütéshez
A ricottát kikeverjük az elhabart tojásokkal, a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, sűrű, sima tésztává keverjük, és negyed órát állni hagyjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben felolvasztunk kevés kókuszzsírt, erre helyezünk 2-3 szelet gyümölcsöt legyező alakban vagy egymáson kissé elcsúsztatva. Rámerünk egy bő evőkanálnyi masszát, majd közepes lángon, egyszer megfordítva megsütjük a palacsintát. Hasonlóan járunk el a többi tésztával is. Pici fahéjjal tálalva a legfinomabb!