Egy jó ideje a hűtőben pihent egy kisebb zellergumó, ráadásul még zellerszáram is volt, mivel a spagettiszósz készítéséhez csak pár szál kellett. Hogy semmi ne vesszen kárba, összedobtam egy elképesztően finom krémlevest. Ez aztán tényleg minden mentes.
Hozzávalók:
- 2 kisebb zellergumó
- fél csomag zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kókusztej konzerv
- só, bors, ételízesítő, szerecsendió
- olíva olaj
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Erre dobjuk rá a felkockázott zellergumót és zellerszárat. Felöntjük vízzel és megízesítjük. (Fokhagymát is hozzádobjuk.) Amikor megpuhult minden, ez botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd utóízesítjük. Ekkor kerül bele például a szerecsendió, ami remekül illik a zellerhez. Beleöntjük a kókusztejet, még egyet turmixolunk rajta és összemelegítjük.
A pirítós, a sajt vagy bacon chips ideális tálaláshoz.
(A bacon chips elkészítése: a szeletelt bacont egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd felső sütés vagy grill funkción szépen megpirítjuk. Ezután papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsírt leitassuk és apró darabkákra törjük.
A sajt chips elkészítése: a sajt szeleteket szintén sütőpapírra helyezzük és hasonlóan a bacon-höz szépen lepirítjuk. Pár percet várunk ha elkészült, hogy a megszilárdult sült sajt chips-et könnyedén le tudjuk szedni a sütőpapírról.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.