"A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére." - Agatha Christie

Kókusztejes zellerkrémleves bacon chips-szel

2017/12/14. - írta: mokasritus

20171213_213022.jpg

Egy jó ideje a hűtőben pihent egy kisebb zellergumó, ráadásul még zellerszáram is volt, mivel a spagettiszósz készítéséhez csak pár szál kellett. Hogy semmi ne vesszen kárba, összedobtam egy elképesztően finom krémlevest. Ez aztán tényleg minden mentes.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb zellergumó
  • fél csomag zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kókusztej konzerv
  • só, bors, ételízesítő, szerecsendió
  • olíva olaj

A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Erre dobjuk rá a felkockázott zellergumót és zellerszárat. Felöntjük vízzel és megízesítjük. (Fokhagymát is hozzádobjuk.) Amikor megpuhult minden, ez botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd utóízesítjük. Ekkor kerül bele például a szerecsendió, ami remekül illik a zellerhez. Beleöntjük a kókusztejet, még egyet turmixolunk rajta és összemelegítjük. 

A pirítós, a sajt vagy bacon chips ideális tálaláshoz.

(A bacon chips elkészítése: a szeletelt bacont egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd felső sütés vagy grill funkción szépen megpirítjuk. Ezután papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsírt leitassuk és apró darabkákra törjük. 

A sajt chips elkészítése: a sajt szeleteket szintén sütőpapírra helyezzük és hasonlóan a bacon-höz szépen lepirítjuk. Pár percet várunk ha elkészült, hogy a megszilárdult sült sajt chips-et könnyedén le tudjuk szedni a sütőpapírról.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4813497401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása