IR kompatibilis - Tejszínes limeos csirkemell párolt spárgával
2016. december 09. írta: Prima Medica

IR kompatibilis - Tejszínes limeos csirkemell párolt spárgával

(gluténmentes, tojásmentes, IR kompatibilis)

Hozzávalók (4 személyre):

- 600 g csirkemell filé
- 800 g zöld spárga
- 200 ml főzőtejszín
- 2 teáskanál vaj
- 1 fej közepes méretű vöröshagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- friss petrezselyemlevél
- 1 db lime
- 2 evőkanál olíva olaj
- fűszerek: só, bors, pirospaprika pehely, koriander

Elkészítés:

A csirkemell filéket egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd 1 evőkanál olíva olajon picit elősütjük. Amikor elkészült egy kisebb méretű tepsibe helyezzük a hússzeleteket. Mielőtt tovább sütjük a húst sütőben, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az aprított friss petrezselymet és ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint paprika pehellyel, korianderrel. A limeot félbevágjuk és a felének a levét belefacsarjuk az öntetbe. Ha elkészült, akkor a 2/3-át a csirkemellre öntjük és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig szép pirosra sütjük. A szósz maradék 1/3-át az elkészült hússzeletek mellé tálaljuk, amelyek tetejét lime karikákkal díszíthetjük.

Amíg a sütőben készül a hús, addig a spárgát alaposan megmossuk és megpároljuk, majd a hús mellé köretként tálaljuk.  

 

Energia-és tápanyagtartalom 1 adagban:

Energia: 356 kcal
Fehérje: 40,2 g
Zsír: 16,3 g
Szénhidrát: 10,5 g

A receptet összeállította Sárga Diána dietetikus 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentesrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9212014320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alex levele gluténmentes 2016.12.09. 23:49:10

Aki még nem fogta fel ez egy hatalmas átverés. Jól kifundált és felépített gerilla marketing. A levél felnőtt által diktált szöveg, ilyet gyerek nem ír. A gluténmentes zagyvaság teli ellentmondással, de most ez a divat, amivel hülyíteni lehet. Sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása