Meat Challenge

Minden héten random hús + random konyha

MeatChallenge: Piri-piri csirke

2017. szeptember 15. 21:28 - MeatChallenge

16.-37.hét: Csirkecomb és portugál konyha

A piri-piri csirke egy tradicionális portugál étel, melynek gyökerei a portugál afrikai gyarmatokra (Angola és Mozmabik) vezetnek vissza. Az étel lelke a piri-piri szósz, ami a piri-piri (vagy pili-pili, vagy African bird's eye chili) chiliből készül, ami egy Dél-Afrikában őshonos erős chili fajta. Az ebből készülő szósz szerintem minden húshoz kiválóan illik (persze ha bírod a csípőset). Ha viszont nincs éppen kéznél piri-piri chili, akkor helyettesíthető bármilyen más erősebb chilivel.

dsc_0253_small.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

MeatChallenge: Melton Mowbray pite

2017. április 10. 22:27 - MeatChallenge

14. hét: Sertés tarja + brit konyha

Nem...ez nem sikerült. Szomorú jellemezése ez az eheti teljesítményemnek. Teljesen új területre merészkedtem és sajnos ebbe beletört a bicskám. Először csináltam tésztát és először csináltam olyan húsos ételt, amit hidegen kell elfogyasztani. Nem lett jó vége.

brit_0_cor.jpeg

Tovább
Szólj hozzá!

MeatChallenge: Rib eye steak vörösboros szósszal

2017. április 03. 23:02 - MeatChallenge

13. hét: Marha magas hátszín + francia konyha

Ez a hét igazi csemege volt: a híres francia konyha, finom steak hússal párosítva. Mondhatnám, hogy a tökéletességre törekedve még egy steak sütő tanfolyamra is elmentem, de ezt inkább a szerencse hozta így. A francia vörösboros mártás és a steak kiváló párosítás! Figyelem, rövid blog bejegyzés!
francia_0_ver1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

MeatChallenge: Kecskesajttal töltött kacsamell máltai lecsóval

2017. március 27. 23:26 - MeatChallenge

12. hét: Kacsamell + máltai konyha

A héten a máltai konyha volt terítéken. Most először nem receptből készítettem el a húst, hanem a máltai konyha jellemzői alapján megpróbáltam “kreálni” egy ételt. Erre leginkább azért volt szükség mert nem volt recept, amit elkészíthettem volna. De hogy mégis legyen valami tradicionális máltai is, ezért a kacsamell mellé elkészítettem a kapunata-t, azaz a máltai lecsót.

maltese_0.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása