Egy újabb recept érkezik. Ezúttal is egy a Nosalty oldalon talált egyszerű receptet próbáltam ki. Ez nem más, mint egy nem sütőben, hanem serpenyőben készült pizza vagyis inkább lepény. Nagyon megörültem ennek a receptnek, amikor megtaláltam, mert a sütőm nem a legjobb, így nem igen szeretem használni, viszont a pizza az egyik kedvenc ételem nekem is. A recept másik előnye, hogy nagyon gyors.
Szükségünk lesz hozzá 4 ek. tejfölre, 4 ek. majonézre, 9 púpozott ek finomlisztre, 2 db tojásra és 1 csipet sóra. Ezek fogják a tésztát alkotni. A feltéthez mindenki azt használ, amit szeretne, én ketchupot, szalámit, sajtot és egy kis oregánót használtam.
Az elkészítéshez összekeverjük egy kézi habverővel a tészta hozzávalóit, aminek eredménye egy igen ragacsos massza lesz, ez ne ijesszen meg senkit se a végeredmény isteni lesz.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olajat, majd beleöntjük a tésztát és elegyengetjük. Ezután rögtön rárakjuk a feltéteket, ami nálam, mint már írtam oregánós ketchup, szalámi és sajt volt. Ezt követően lefedjük a serpenyőt és lassú tűzön 10 percig sütjük.
A végeredményben a tészta az érdekes, mert nem igazán hasonlít ízre a pizza tésztához és nagyon tömény, sűrű, de mégis fantasztikus. És töménysége miatt egy kisadaggal is jól lehet lakni.