Konyári Adrienn blogja

Túrós süti – picit máshogy

2017. május 29. 09:04 - Konyári Adrienn

konyari_adrienn_blog.jpg

Szeretem azt gondolni, hogy a gyereknap nem csupán egyetlen napig tart az évben. A gyerekeimmel töltött minőségi idő számomra a legfontosabb, így igyekszem minden nap valami közös programot szervezni velük, még ha az idő szűke miatt ez csak egy kis délutáni játék a kertben a nyuszinkkal, vagy közös vacsi főzés. Most olyan receptet ajánlok nektek, amit nyugodtan el tudtok készíteni a gyerekekkel együtt, én is ezt tettem tegnap a lányaimmal. Méricskélhetnek, kutyulhatnak és a végeredmény, amellett, hogy isteni, még gluténmentes is!

Tovább
komment

Quinoa minden ízben!

2017. február 24. 16:59 - Konyári Adrienn

jay-wennington-2065.jpg

A quinoa nem csak tápanyagokban és fehérjében gazdag étel, de rendkívül sokoldalú alapanyag is. Fogyaszd húsok mellé, salátaként, vagy akár magában – édesen, vagy sósan, mindenhogy isteni! Most megmutatom az én kedvenc quinoás receptjeimet. Próbáld ki őket, ha kedvet kaptál, kíváncsi vagyok a véleményedre.

Tovább
komment

A tökmag természetes gyógyító hatása

2017. február 12. 16:16 - Konyári Adrienn

iagkhanuqi-jason-rosewell.jpg

A tökmagot sokáig csak finom ropogtatnivalóként ismertük el, mára azonban már számos jótékony hatása ismert, így az egészségtudatosan táplálkozók közkedvelt nasijává vált. Amellett, hogy közvetlen emberi fogyasztásra alkalmas, olajat és lisztet is készítenek belőle, melyeket egyre szélesebb körben használunk.

Tovább
komment

Mire jó a csicseriborsó?

2017. január 22. 19:26 - Konyári Adrienn

csicseriborso-konzerv.jpg
A csicseriborsót én eddig csak levesként, salátában főzve illetve a közismert hummusként készítettem el, lisztjével pedig főzelékeket sűrítettem. Természetesen a friss alapanyagok híve vagyok, úgyhogy ha tehetem, friss csicseriborsót használok, persze nem mindig gondolkodhat előre az ember, ezért ha épp sebtében kell összedobnom valamit, akkor a konzerv is remek választás.

Tovább
komment

Adventi gurméskodás

2016. december 13. 17:46 - Konyári Adrienn

avagy a böjt kellemes lemondásokkal

m02a9562_2.jpg
Itt az advent utolsó hete, a ráhangolódás, a felkészülés és a böjt időszaka. Tudtad, hogy a böjtnek nem csupán vallásos okai vannak? A hús elhagyásával és a táplálkozásra való odafigyeléssel segítünk szervezetünknek a tisztulásban, felkészítjük emésztőrendszerünket a nehezebb, ünnepi étkezések feldolgozására.

Tovább
komment

Liba - lelkifurdalás nélkül

2016. november 10. 18:02 - Konyári Adrienn

photo-1474221550179-c492fb337327.jpg
Márton napon sem kell szomorkodnia annak, aki épp diétázik! Ugyan kisebb bűnözésnek számít a következő menü, a „hivatalos libanapot” senkinek sem szabad kihagynia. Éppen ezért, ma egy olyan menüt hoztam nektek, amelynek elkészítésével és fogyasztásával úgy élvezhetjük a klasszikus ízeket, hogy közben lelkifurdalásunknak sem kell lennie. 

Tovább
komment

Enni jó - még ha diétázunk is!

2016. október 29. 13:02 - Konyári Adrienn

photo-1475855664010-a869729f42c3_masolat.jpg
Attól még, hogy inzulinrezisztenciával küzdünk, nem kell lemondanunk a finom és változatos ételekről. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van a fehér liszt és a cukor pótlására. A következőkben egy általam ajánlott, kifejezetten változatos és ízletes napi étrendet olvashattok. Fogyasszátok egészséggel, kellemes hosszú hétvégét kívánok! ;)

Tovább
komment

Éljenek az energikus reggelek!

2016. október 27. 11:42 - Konyári Adrienn

depositphotos_96419016_original_n.jpg
Egy-egy olyan este után amikor barátainkkal elmegyünk vacsorázni, vagy bulizni, mindig odafigyelek arra, hogy másnap kicsit tehermentesítsem a szervezetemet. Ilyenkor vagy egy frissen préselt zöldség-gyümölcslevet iszom, vagy pedig egy energiadús smoothiet.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása