Jön a jó idő, és ezzel együtt gyakran megindul az ember otthonról. Gyakran viszek magammal valamilyen ételt, ami az úton jól jön, ha megéhezem. A boltokban természetesen simán lehet jó pékárut kapni, de mégiscsak jobb az, ha otthon fél óra alatt Te magad készíted el a sajátodat. Egy nagyon gyors, és jó receptet mutatok Nektek, ami akár vendégek fogadására is alkalmas.
A recept eredetileg kelt tésztát javasol, de ha rám hallgattok, akkor a boltban vegyetek le a polcról -hűtőben találjátok- egy csomag leveles tésztát, és azzal dolgozzatok. Többször próbáltam, és elégedett voltam a minőségével. Ha ezen a vonalon maradtok, akkor helyezzétek el muffinsütőbe a tésztát, és apró kis kosarakat kaptok végeredményként, ami ugyanúgy fog kinézni, mint ezen a képen. Rengeteg időt meg lehet ezzel spórolni! Tehát, a hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta/ kelt tészta
- 1 érett avokádó, villával alaposan összenyomkodva
- 1 jó minőségű mozzarella, apró kockára vágva
- 4 vagy 5 darab koktélparadicsom, apróra vágva
- 1 tojás sárgája
- Fűszerek: szájíz szerint (minimális só, és bors javasolt), de ha egy pici lime levével meglocsoljátok az avokádót, igazán frissítő ízt érhettek el.
Elkészítés: Vágjatok ki a leveles tésztából azonos méretű köröket, amelyet az előzetesen vajjal kikent muffin sütőbe helyeztek. A villával pépesített avokadóból helyezzetek egy kisebb mennyiséget a tésztára, majd jöhet rá az apróra vágott paradicsom, és mozzarella. Fedjétek be egy réteg tésztával, majd a tojás sárgájával szépen kenjétek át a tésztát, hogy gyönyörű, aranybarna színt kaphasson sütés után.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt elkészül. Jó étvágyat!