mediterrán diós ropogós

Itt egy mentőöv arra az esetre, ha esetleg hirtelen beugrana egy látogatód és nem akarsz, vagy nincs már időd elmenni bevásárolni.

Egészséges, egyszerű, kiadós és sokkal finomabb, mint a bolti társai.

Mérj ki hozzá:

♥ 35 dkg lisztet ( 15 dkg rizsliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg kölesliszt)
♥ 15 dkg darált diót
♥ 1 kk sót
♥ 1 kk őrölt köményt
♥ 3 ek lenmagpelyhet
♥ 2 ek inaktív élesztőpelyhet (elhagyható)
♥ 1-2 kk mediterrán fűszer őrleményt (kávédarálóban őröltem meg az fűszerkölteményt)
♥ 1.5 dl Joya vagy egyéb natur növényi joghurt
(növényi tejjel vagy, ha más nincs, vízzel is megoldható)

♥ apróra vágott olajbogyót és aprított kapribogyót ízlés szerint
♥ 2 ek szezámmagot
♥  egy ek olívaolajat


Dobd össze így:

♥ A hozzávalókat gyorsan gyúrd össze, ha szükséges adj még hozzá lisztet, félkemény tészta a cél.
♥ Hagyd állni, amíg előmelegszik a sütő 180°C-ra. 
(Ha többet áll az sem ront rajta, volt, hogy előkészítettem fél nappal a sütés előtt )

♥ Nyújtsd ki fél cm vastagra, vágd tetszőleges csíkokra, sorakoztasd egy kibélelt tepsibe és süsd, amíg enyhén meg nem pirul. (ez nem több 15 percnél)

Tippek:


♥ Az alap tésztát elkészítheted bármilyen ízesítéssel.
♥ A dió kiváltható liszttel, vagy más mag őrleményével.

♥ Kedved szerint készíthetsz belőle krékereket.

Step by step:

diosropogtatos.gif
Eredmény:

diosropogtatos.JPGLégmentesen tárolva elég sokáig elállhatna   haha :)

Ha esetleg kipróbálnátok, írjátok meg itt kommentben, vagy a facebook oldalon! :-)

☾ॐ ☯ ☮ ☽