Bográcsos csirkeraguleves
2017. szeptember 18. írta: Húsimádó

Bográcsos csirkeraguleves

IMG 0877

Nem hagyom magam befolyásolni az időjósoktól és az időjárástól - én akkor is bográcsozok, amikor már állítólag vége a nyárnak. Egy kamra és hűtő kisöprő akciót végzek, vagyis megnézem, hogy milyen alapanyagom van, amikből aztán összeáll egy nagyszerű és tartalmas leves. 

IMG 0839

IMG 0841

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál gyökérzöldség
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 30-40 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg gomba
  • 1/2 citrom leve
  • 35-40 dkg csirkemell
  • 1 ek szárított bazsalikom
  • 1/4 ek őrölt fűszerkömény
  • 1/4 ek morzsolt kakukkfű
  • 1/4 ek őrölt római kömény
  • só és bors
  • 1-1,5 dl joghurt
  • 1 pohár fehérbor
  • víz

Tüzet gyújtok, majd mehet a láng fölé a bogrács, amiben megdinszteljük a vöröshagymát. A felkockázott csirkehúsokat a hagymán kifehérítjük, sőt egy kicsit le is pirítjuk. Ezt követően az egy pohár száraz fehér bort a húsra öntjük, hagyjuk, hogy egy kicsit párolódjanak, majd érkezhet a hideg víz. 

IMG 0866

IMG 0849

IMG 0851

IMG 0853

Amint felforrósodik a víz, jöhet a felkockázott gyökérzöldség és a sárgarépa, majd szép fokozatosan szinten minden összetevő (borsó, paprika, gomba, fűszerek, stb). Mivel a csirkehúsnak nem kell sok idő, így a répa és az többi zöldség határozza meg a főzési időt, a végén pedig facsarunk egy fél citromot a levesbe, majd hőkiegyenlítéssel joghurtot is keverünk a lébe. 

IMG 0847

IMG 0857

IMG 0863

IMG 0871

IMG 0874

Ha a sok fűszer után még úgy érezzük, hogy hiányzik valami íz, akkor még ízesíthetünk - de szerintem erre nem igazán lesz szükség.

IMG 0876

IMG 0877

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

 

süti beállítások módosítása