Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sültpaprika krém

2017. július 28. - Heni süt neked

Kissé szottyadt, különféle paprikákat találtam a hűtőben. Pritamint, kápiát, tölteni valót. Jó sokat. Sajnáltam volna kidobni őket, így inkább megsütöttem és isteni paprikakrémet készítettem belőle. Selymes, krémes, kellemesen fűszeres, pikáns, kissé édes mennyország. Amikor elkészül, a konyhát belakja valami különleges, csodás illat. A sült paprika kissé füstös, ámde édes illata. El is raktam belőle pár üveggel. Pirítóssal csak magában, sültek mellé, grillezett húsokhoz, zöldségekhez egyszerűen kiváló! Mi több, főtt tésztához is mennyei! 

sult_paprika_krem1.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 kg paprika (vegyesen a legjobb)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma - opcionális
  • 1-1,5 dl olívaolaj - ízlés szerint
  • só, bors

sult_paprika_krem2.jpg

Elkészítése: 

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe a paprikákat, légkeverésen. Süssük 35-40 percig, de mindenképp addig, amíg jól meg nem pörkölődik, meg nem ég feketére a héjuk. Vegyük ki egy nagy tálba és fedjük le, Hagyjuk 10 percig a gőzben, így könnyen le tudjuk szedni a paprikák héját papírtörölközővel, vagy simán, csak a kezünkkel.

sult_paprika_krem.jpg

A csumájukat és a magokat szedjük ki. Adjuk hozzá az apróra felkockázott hagymát (fokhagymát). Ezután botmixerrel pürésítsük az egészet, adjuk hozzá a fűszereket és az olajat. Ismét keverjünk rajta a mixerrel egy-kettőt.

sult_paprika_krem3.jpg

Még forrón tegyük steril üvegekbe, majd öntsünk kevés olajat a tetejére, hogy légmentes lezárja a krémet. Csavarjuk rá szorosan a tetejét, majd állítsuk fejre 10-15 percre. Elkészültünk. Ami kimarad, azt fogyasszuk el jó ízűen, egészséggel :)

sult_paprika_krem4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6612694685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisbutus 2019.09.27. 20:00:59

Egy marék szárazon pirított dió apróra vágva/örölve nem árt neki, sőt ...!

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.09.27. 20:03:15

@kisbutus: jó ötlet, habár én azt már a kész ételre tenném (spagetti, dip stb.)

Michael Gary Scott 2020.04.19. 00:56:42

Hú ezt csak most találtam meg. Alig várom, hogy kipróbáljam :

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2020.04.19. 01:00:25

@Michael Gary Scott: Kérlek írd meg h miként sikerült? Foto is jöhet ;) izgatottan várom az eredményt!!!

Michael Gary Scott 2020.04.22. 00:40:47

A legközelebbi vásárláskor veszek paprikát, erre még egy hetet várni kell, de majd jelentkezem :) jó receptek vannak a blogon, különlegesek, de nem bonyolultak. Ügyes vagy!

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2020.04.22. 00:46:03

@Michael Gary Scott: továbbra is izgatottan várom a fotókat és a beszámolót :)
btw: köszönöm az elismerő, támogató szavaid, nagyon jólesnek. Ilyenkor érzem, h miért is jó ezt csinálni :) Köszi!

Michael Gary Scott 2020.04.22. 14:44:54

Ha nem is másért, magadért csináld :) az a legfontosabb!
süti beállítások módosítása