Besameles fejtett bab sok csomborral. Sült vagy főtt húsok kísérője lehet, de vacsorának is kitűnő sült baconnel és pirítós kenyérrel.
Hozzávalók: (3 személyre)
45 dkg fejtett bab
20 dkg bacon
5 dl zöldséglé
5 dkg vaj
2-3 ek. liszt
1 kis fej hagyma
2 tk. csombor (borsikafű)
1 babérlevél
2 szegfűbors
só, bors
szerecsendió
1½ dl tejföl
A zöldséglevet felforralom, beleteszem a babot, csombort és puhára főzöm. Ha elkészült, leszűröm, és a főzőlevet félreteszem.
A vajat felmelegítem, és a lisztet folyamatosan kevergetve világosra pirítom benne. Lassan hozzáadom a főzőlevet, és beleteszem a hagymát, a babért, a szegfűborsot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Kevergetve kb. 20 percig forralom. Ha már jó sűrű, kidobom a hagymát, és a babért. Óvatosan, hogy ne csomósodjon össze, belekeverem a tejfölt.
Végül mehet bele a bab is. Jól összekeverem. Ha esetleg túl sűrű lenne, teszek még bele zöldséglevet.
Süthetünk hozzá bacon csíkokat és fűszeres olajjal megkent pirítóst. Így önálló fogásként is tálalhatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.