Hozzávalók:
1 kk fekete mustármag
2 kk római kömény
4-5 db curry levél vagy 2 kk curry por
1 ek gyömbér reszelve vagy 1 kk gyömbér por
1/2 kk garam masala
1 paradicsom leve
1/2 bögre mungóbab
1/2 kk kurkuma
1 – 2 kk só
petrezselyem vagy korianderlevél
A mungóbabot megmossuk majd kevés vízben megfőzzük. Főzés után újra átmossuk vízzel. Akkor jó, ha szétfőttek a szemek. Leszűrjük és félrerakjuk.
Kevés olajon kipattogtatjuk a fekete mustármagot. Addig hagyjuk a tűzön amíg pattogni nem kezd, s illata nem lesz. Vigyázzunk hogy ne égjen meg. Levesszük az edényt, kicsit hagyjuk kihűlni az fűszeres olajat, utána belerakjuk és aranybarnára pirítjuk a római köményt. Hozzáadjuk a curry levelet/port utána pedig a reszelt gyömbért/port és a paradicsomot levét. Addig hagyjuk tűzön, amíg el nem fő a leve. Hozzáöntjük a főtt mungóbabot, megkeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy leves állagú legyen.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a garam masalát és ízlés szerint a sót. Mikor kész a leves és tányérba szedtük, megszórjuk petrezselyemmel vagy korianderlévellel.
Az alapanyagokat indiai boltban tudod beszerezni.
Jó Étvágyat! :)