Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Mi a hézag, Hapsikám?

2016. szeptember 26. - ginestonik

unknown.jpgWhat’s up Doc? Vagyis: Mi a hézag, Hapsikám? Hangzott el a kérdés milliószor Tapsi Hapsi szájából. És, hogy miért is jön ez most ide? Mert a mai koktélunk a répa körül fog forogni. Igen, a répa és a koktél szó egyszerre szerepel egy mondatban és kapcsolat is van köztük!  

Elsőnek csináljunk egy kis répaszirupot. Ezt érdemes egy nappal korábban elkészíteni. Fogj egy visszazárható IKEA-s zacskót, szeletelj fel egy szimpatikus répát es adj hozzá 79gramm kristálycukrot. Préseld ki belőle a levegőt és hagyd állni egy napig. Másnap a zacsiban egy narancsos ám nem zavaros lé lesz. a cukor kiszívta a nedvességet és a répa izét is szeletekből anélkül, hogy valami zavaros trutyivá válna. Szóval a szirupunkat leszűrjük és egy kis üvegben tároljuk további felhasználásig. 

img_8960.jpgFél óra után már oldódik is a cukor


Akkor lássunk is hozzá a fura koktélunk elkészítésének. Az alapszeszünk Gin lesz, mivel én ezt szeretem, de nyugodtan lehet kísérletezgetni Rum, Bourbon vagy bármi más szeszekkel is ami nekünk tetszik. 40ml Gin kerül a sékerbe. 20ml friss citrom levet facsarok bele. Kb. 15ml répa szirupot adok hozzá. Megkóstolom, és ha azt érzem szükséges, még adok hozzá. A frissesség érzés fokozására adok bele néhány hámozóval leszelet friss répaszeletet. A séker tetejébe pedig leválasztok egy tojásfehérjét. Ez teljesen opcionális, én személy szerint imádom. Jobb kinézete lesz a koktélnak. Ha tojást alkalmazunk érdemes elsőnek szaraz sékeléssel összerázni, azaz jég nélkül, hogy kicsit felhabositsuk a koktélunkat. Másodszorra már jéggel rázzuk össze jó alaposan és leszürve “tálaljuk” egy lehűtött koktélos pohárbanDíszítésnek egy szelet répát tehetünk a koktél tetejére. 

img_9248.jpgMi a hézag, Hapsikám?

Remélem ízlik majd :)  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr6411743727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása