Vegathermomix4: Rántott zeller krumplipürével - vegán -

2016. december 02. - ginavega

A rántott zellert tojás nélkül elkészíteni szinte "mission impossible" volt, mert valahogy hiányzott az az igazi rántott íz, bár mondjuk ilyen csicseri puffancsokat meg más zöldségfasírtokat már csináltam, ott szinte fel sem tűnik a panírhiány. Mondjuk egy rántott gomba vagy karfiolnál ügyeskedni kell, hogy igazi ropogós legyen. A Thermomix egyik szakácskönyvében találtam ezt a receptet és megmondom őszintén egészen meglepett milyen jól is sikerült ez a kis bundácska.... 

Nos mi kell hozzá:
- 1 zellergumó (szeletekre szépen felvágva)
- liszt, só, bors, zsemlemorzsa
- szójatejszín
- olaj a kisütéshez
- 750g krumpli
- 180g szójatej
- 40 g napraforgóolaj vagy vegán margarin
- 500g víz + 1 tk só

1. A vízet a sóval beleteszem a mixeredénybe, beleteszem a párolókosárkát és az apróra vágott krumplit.
A zellerszeleteket a Varoma-tálba + Varoma tálcába és 28 percig/Varoma/ 1 fokozaton megpároljuk.

2. Utána kiszedjük a krumplit, és meleg helyre tesszük, pl. sütőbe vagy egy tálba lefedjük. A mixeredényt kimossuk. 

3. Zellerszeleteket sózzuk + borsozzuk és bepanírozzuk. Először a liszt, aztán a szójatejszín és vegül a zsemlemorzsa

4. Szépen kisütögetjük a zellerszeleteket.

5. Szójatejet, olajat és 1 tk sót beleteszünk a mixeredénybe majd 2 perc/85°C/1 fokozat felmelegítjük.

6. A főtt krumplikat hozzáadjuk, és 8 sec /3 fokozaton egybekeverjük. Egy fincsi salival vagy vegán majonézeskukoricával nagyon tuti!!!

zellersnitzi.jpg

(forrás: Lust auf vegetarisch)

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr9412017407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása