Nálatok is mindig van olyan rokon, barát, ismerős aki az ünnepek alatt utolsó pillanatban jelentkezik be látogatás, együtt ünneplés, lejárt szavatosságú csoki és ihatatlan üveg borok cseréje miatt és gyorsan kell valami amivel megkínálhatod?
Vagy csak egyszerűen ennél valami könnyűt a sok nehéz kaja után?
Ünnepi asztal sorozatunk IV. részének főszereplője egy újabb családi kedvenc: a füstölt pisztráng.
Az ebből készült krém használható party falatkákra, friss baqettre kenve, esetleg töltelékként, nagy előnye, hogy csak össze kell keverni és azonnal használható.
Hozzávalók:
- 150 g füstölt pisztráng
- 2 ek tejföl
- fél marék lilahagyma
- citrom
- só, bors
- 1 tk mustár
- kapor apróra vágva (nekem lefagyott a kerti, így szárítottat használtam:( )
- 1 tk kapribogyó apróra vágva
A lilahagymát apróra vágom és ráfacsarok némi citromlevet.
A pisztrángokat apró darabokra tépkedem és a többi hozzávalóval együtt összekeverem.
Kenyérből kör alakú darabokat szaggatok, rákenem a krémet és kapribogyóval díszítem.
További cikkek, receptek a gerillagasztro.blog.hu oldalon!
Jó étvágyat!