Bodri, a sajtínyenc - A himalájai jak sajt útja a tradíciótól a jutalomfalatig
Ma már szinte minden valamirevaló kutyás tudja, hogy manapság menő churpit adni a kutyádnak. Sokáig rágható, egészséges és nem utolsó sorban laktózmentes. Itthon kutyasajtnak hívják. Azonban ha rászánt úgy két tucat órát egy himalájai repülőútra és ott sajtoznál hamar rájössz, hogy miért is olyan a jakból készült sajt ,amilyen.
Ha most arra kérlek, hogy idézd fel a legkeményebb sajtemléked (és itt a kemény a szó fizikai értelmében, nem pedig a lelkileg megterhelőt jelenti, mint amikor Marika néni még mindig az akciós trappistát veszi) valószínűleg először a egy parmezános élmény ugrik be. De azért még ez is simán megrágható. Ezzel szemben a chhurpi elfogyasztása kihívás lehet azok számára, akik nem szoktak hozzá, és ...