Fawilla

Fánk

2017. február 22. - Fawilla

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor fánk. Próbálom magam tartani a magyar hagyományokhoz, még ha nem is otthon élek. A fánk nem igazán egészséges, nem is gluténmentes, de leírhatatlanul  finom és tudom, hogy most beintek vele a diétámnak, de csak azért teszem, hogy nektek, kedves olvasóim, legyen egy vegán fánk receptetek. Micsoda önfeláldozás, tudom, de értetek mindent...

 

img_20170221_173534514a.jpg

 

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, az összeállítása sem időigényes, kezdők is bátran nekiállhatnak. Nagyon szeretek kelt tésztával dolgozni, van valami varázslatos abban a pillanatban, amikor látom, hogy majdnem háromszorosára nőt, és majdnem kimászik az edényből. Valahogy boldoggá és elégedetté tesz.

 

img_20170221_173548036b.jpg

 

A fánkok önmagukban nem túl édesek, így mindenki ízlésének megfelelően töltse meg lekvárral, vagy csokival, de dekorálható cukormázzal is. Számomra  tökéletesnek a meggylekváros mogyoróvajas fánk bizonyult, amivel őszintén szólva betegre tudtam volna enni magam.

 

img_20170221_174800458c.jpg

 

Hozzávalók:

500g liszt

25g élesztő

6g sütőpor

2dl növényi tej (mandula, szója, stb.)

2ek cukor

1ek vanília

2ek rum

2dl szója joghurt

2ek étolaj

1cs só

Elkészítése:

A növényi tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben egy edénybe szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd mehet bele az összes többi hozzávaló is. Alaposan összekeverjük, majd addig dagasztjuk, míg a felülete teljesen sima lesz. Természetesen géppel egyszerűbb és gyorsabb. Majd letakarjuk, és meleg helyen minimum a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kb. 1.5cm-esre nyújtjuk, és a kívánt nagyságú köröket vágunk ki, pogácsa szaggatóval. A tészta meglehetősen ragacsos, így folyamatos lisztezést kíván. Majd újra pihentetjük nagyjából 20 percet.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a kiszaggatott fánkokat, az olajba helyezzük, fontos, hogy letakarva süssük. Majd megforgatjuk, és a másik oldalát is arany barnára sütjük. Itt már nem szükséges letakarni. A kész fánkokat megszórhatjuk porcukorral, vagy megtölthetjük lekvárral is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr8712281269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása