Édesapám készíti a világ legfinomabb paprikás krumpliját, így hát az alaprecept tőle származik. A csavar annyi, hogy én édesburgonyából főztem meg. Igazi energia és ízbomba. Ínyencek imádni fogják!
Hozzávalók és elkészítés:
- 2 ek kókuszzsír (vagy bármilyen állati zsír)
- 1 fej lilahagyma, szeletekre vágva
- 2-3 fej salottahagyma, karikára vágva
- 10 dkg főtt császár szalonna (vagy bármilyen füstölt szalonna) tetszőleges kockára vágva
- 1 pár virsli, karikára vágva
- 1 nagyobb édesburgonya, tetszőlegesre vágva
- bármilyen maradék zöldség (répa, karalábé, stb) – elhagyható
- só, bors, oregánó és fűszerpaprika ízlés szerint
- egy kevés víz
A zsíron megpirítjuk a hagymákat és rádobjuk a szalonnát és a virslit. Pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a zöldségeket. Átkeverjük, fűszerezzük, ráöntjük a vizet és kb 10 -15 percig fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Tálaláskor friss, vágott zöldfűszerrel is megszórhatjuk (pl. petrezselyem vagy koriander).