Étkezési pszichológia, receptek, rövid történetek - szép, színes fotókkal és ajánlókkal fűszerezve

Pszichológia a turmixgépben

Pszichológia a turmixgépben

Paprikás édeskrumpli szalonnával és virslivel

2017. február 23. - Paleonita

Édesapám készíti a világ legfinomabb paprikás krumpliját, így hát az alaprecept tőle származik. A csavar annyi, hogy én édesburgonyából főztem meg. Igazi energia és ízbomba. Ínyencek imádni fogják!

dsc_1799_1.JPG

Hozzávalók és elkészítés:

  • 2 ek kókuszzsír (vagy bármilyen állati zsír)
  • 1 fej lilahagyma, szeletekre vágva
  • 2-3 fej salottahagyma, karikára vágva
  • 10 dkg főtt császár szalonna (vagy bármilyen füstölt szalonna) tetszőleges kockára vágva
  • 1 pár virsli, karikára vágva
  • 1 nagyobb édesburgonya, tetszőlegesre vágva
  • bármilyen maradék zöldség (répa, karalábé, stb) – elhagyható
  • só, bors, oregánó és fűszerpaprika ízlés szerint
  • egy kevés víz

A zsíron megpirítjuk a hagymákat és rádobjuk a szalonnát és a virslit. Pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a zöldségeket. Átkeverjük, fűszerezzük, ráöntjük a vizet és kb 10 -15 percig fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Tálaláskor friss, vágott zöldfűszerrel is megszórhatjuk (pl. petrezselyem vagy koriander).

dsc_1789.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etkezestudat.blog.hu/api/trackback/id/tr312284657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása