2017. már 24.

Tojásmentes recept: Tejfölös, mustáros, sajtos karaj

írta: syeszter
Tojásmentes recept: Tejfölös, mustáros, sajtos karaj


pork-1342392_640.jpgNem tudod, mit főzz a hétvégén? Segítek!

Ez egy átdolgozott recept. A tojást ki kellett iktatnom az életünkből, de már talán rá sem lehet ismerni az eredeti receptre. Azonban nagyon finom lett!

600g karaj, vagyis 10 szeletet, ha így jobban tetszik. Ki klopfoltam, megsóztam, lisztbe forgattam és olajban sütöttem mindkét oldalát kb. 10 percig. Miután mind megsült, kacsasütőbe leraktam úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. Sima tepsi is teljesen jó hozzá, csak akkor alufóliával kell majd letakarni. Semmi zsiradékot nem tettem alá!

A következőket egy tálba összekevertem: kb.700 ml tejföl, egy tejszínes tömlős sajt, és egy jó nagy kanál mustár, valamint lereszeltem trappista, ementáli, és füstölt sajtot, és azt is jól belekevertem. Az így kapott masszát ráöntöttem a hússzeletekre, és egyenletesen elkentem rajtuk. Arra figyeltem, hogy ne lógjon ki a hús sehol.

Ezután rá tettem a kacsasütő tetejét, és kb. 15-20 percig így sütöttem 180 fokon. Majd levettem a tetőt, és még 10 percig sütöttem tető nélkül. Ezután a tetejére tettem még egy kis reszelt sajtot, amit rápirítottam. Rizzsel vagy hasábburgonyával ajánlom.cover-1589427_640.jpg

Eddig mindenkinél nagy sikert aratott, aki megkóstolta!

Jó étvágyat hozzá!

Nézz szét a receptek között!

Kövess a Facebookon, hogy ne maradj le semmiről!

Szólj hozzá

recept karaj Eszti-téka