A padlizsánra mindig boldogan rárepülök, gondolván, milyen finomat fogok belőle csinálni, de a megfelelő padlizsánkrém receptem még mindig kísérletezés alatt áll, a muszakát sosem szerettem, a nagy kedvencemet, a rántott padlizsánt meg a diéta miatt hanyagolom... Egy egyszerű, húsmentes ételt akartam, és ez lett.
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 padlizsán
- 2-3 paradicsom
- reszelt sajt
- olívaolaj
- oregánó, kakkukfű és bazsalikom
- só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a végeit, és szeleteljük kb. 1 cm vastag karikákra. Sózzuk be, majd hagyjuk állni kb. 10-15 percet. Eközben mossuk meg a paradicsomokat (nekem most csak koktélparadicsom volt itthon), és szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le (ízléstől függ a mennyiség, kb. 1-2 marék legyen).
A vizet eresztett padlizsánokat papírtörölközővel itassuk fel, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra. A padlizsánokat locsoljuk meg olívaolajjal, borsozzuk, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Helyezzünk minden padlizsánra paradicsomszeleteket, végül szórjuk meg sajttal. Tegyük be a sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul, ez kb. 20 perc.
Én hagymás bulgurt készítettem, de gyakorlatilag bármilyen köret illik hozzá. Remek ebéd vagy vacsora, ha valami könnyűre vágyunk.
Sütésre fel! :)