Ahogy írtam, van még egy-két variációm, de ezek nálam nem mindig sikerültek ugyanolyan jól, mint elsőre.
Ha valaki szeretne kísérletezni, íme a receptek:
Tej és tojásmentes:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2,5 dl víz
1,5 dl olaj
1 evőkanál 10%-os ecet
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet só
Átszitáljuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát, összekeverjük a cukorral. A vizet, olajat, ecetet egybeöntjük, majd a száraz alapanyagokhoz keverjük. Vanília kivonattal ízesítjük, a formát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Látható, hogy az arányok itt-ott eltérnek.
Forrás: http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/piskota-tej-es-tojas-nelkul.html
Egy kevesebb összetevőből álló recept:
350 g liszt
12 g sütőpor
0,5 l tej
4 ek kakaópor
200 g barna cukor
1 csipet só
Ahogy az előzőnél szárazat és a vizes összetevőket összekeverni, majd 21x32 cm tepsibe töltjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
Forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/1924228-tojasmentes-kakaos-piskota
A 3. verzió szerintem túl sűrű, bár az ízével nincs probléma, a receptet itt találjátok:
https://www.nosalty.hu/recept/tojasmentes-piskota