Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Oldalas korona színes kísérettel, bátor nyúl konyhájából.

2017. július 21. - Takács Gyuláné Erzsike

Oldalas korona színes kísérettel, bátor nyúl konyhájából.

Gyönyörű húsos oldalast láttam a hentesnél és azonnal eszembe jutott, hogy ezt a receptet fogom elkészíteni, mert nagyon rég volt az asztalon. A sok friss zöldség ízeiben remekül illik ehhez az ételhez. Bármilyen zöldséggel, akár télen is elkészíthető. Ne ijedjenek meg a sokszinűségtől, hisz amig a hús sül, minden elkészül. Ha valakinak ez kevés, burgonyát is adhat hozzá.

oldalas_korona_1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertésoldalas egyben,

só,

őrölt bors vagy tarkabors,

2 evőkanál olivaolajban elkevert sült oldalas fűszerkeverék,

 

20 dkg zöldborsó,

20 dkg sárgarépa, (uborkagyalun reszelve szebb és vékony szeleteket kapunk),

1 dl leves alaplé, (leveskockából is készíthetjük)

 A kukoricából most konzervet használtam, de ha friss kukorica is kapható, abból készítsék..

20 dkg karfiol,

15 dkg gomba,

kis fej vöröshagyma,

fél csokor petrezselyemzöld,

2 evőkanál olaj,

 

fél kápia vagy kaliforniai paprika,

 

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, míg a húst előkészítjük.

A nagyobb méretű tepsit kizsírozzuk vagy olajozzuk.

A sertésoldalast megmossuk, sózzuk, borssal megszórjuk, megkenjük az olivaolajban elkevert fűszerkeverékkel, és fólia nélkül minden oldalról szép pirosra sütjük (kb 10 perc oldalanként).

A fűszeres íz így benne marad a húsban. A húst mérete miatt félkörívesen helyeztem el.

1 deciliter forró vízet öntünk alá és alufóliával letakarva 50 percig pároljuk, ezt követően szaftjával meglocsoljuk, ha a vizet felvenné, ismét pótoljuk.

 Ekkor tesszük hozzá a kaliforniai paprikát, nagyon jó ízt ad a szaftnak.

(Ez a hús ugyanis nem volt zsiros.)  Végül fólia nélkül pirítjuk készre.

A sárgarépát és a zöldborsót vajon, kevés vízzel és ételízesítővel megpároljuk.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, a szeletelt gombát hozzáadjuk, végül a petrezselyemmel készre pároljuk.

A karfiolt megpároljuk, (főzővizéhez mindig adok 2 evőkanál tejet, így nem lesz átható karfiolszag a lakásban, de a tej miatt vigyázzunk, ne fusson ki a párolólé).

 

Tálra szedjük a kész oldalast, mivel nagyon omlós a hús, a csont lehet hogy elhagyja, ezért hústűvel összekapcsolhatjuk, de két részben is koronaként néz ki.

A zöldségeket szépen elrendezzük és tálaljuk.

 

Nagyon finom, egészséges, változatos köretet kapunk így.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3912678013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása