Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl konyhája

Sörös-rozmaringos csirkemell.

2016. december 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Sörös-rozmaringos csirkemell.

Különleges, finom étel, a barna rízs kiváló köret hozzá.Az eredeti receptet Frank Júllia: Sörszakácskönyvéből készítettem és picit alakítottam a család ízléséhez. Köszönet a receptért.

soros_csirke_2.JPG

Hozzávalók: 4 adag

70 dkg csirkemell filé,

3 evőkanál vaj, (5 dkg)

1 nagyobb sárgarépa,

1 fej vöröshagyma,

1 ág friss rozmaring, vagy 1 mokkáskanál szárított,

3 dl sör,

só, bors,

fél leveskocka,

3 evőkanál tejföl,

1 evőkanál kukoricaliszt (vagy búzaliszt, ízlés szerint)

 A csirkemell filét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon mindkét oldalát átpirítjuk.

A szeleteket kiszedjük egy tányérra és a vajon az apróra kockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát  5-6 percig együtt pároljuk.

Felöntjük 3 dl sörrel és 1 deciliter alaplével, (amit a leveskockából készítettünk).

Rozmaringgal meghintjük. Amikor ismét forr, beletesszük a húst és puhára pároljuk.

Amikor a hús kész, tálra szedjük és melegen tartjuk.

A tejfölt a liszttel elkeverjük és a mártással együtt turmixoljuk, vagy kézi mixerrel pépesítjük.

Körete most barna rizs volt, de párolt zöldség, fehér rizs is illik hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3312033305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása