Sörös-rozmaringos csirkemell.
Különleges, finom étel, a barna rízs kiváló köret hozzá.Az eredeti receptet Frank Júllia: Sörszakácskönyvéből készítettem és picit alakítottam a család ízléséhez. Köszönet a receptért.
Hozzávalók: 4 adag
70 dkg csirkemell filé,
3 evőkanál vaj, (5 dkg)
1 nagyobb sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 ág friss rozmaring, vagy 1 mokkáskanál szárított,
3 dl sör,
só, bors,
fél leveskocka,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kukoricaliszt (vagy búzaliszt, ízlés szerint)
A csirkemell filét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon mindkét oldalát átpirítjuk.
A szeleteket kiszedjük egy tányérra és a vajon az apróra kockázott hagymát és a karikára vágott sárgarépát 5-6 percig együtt pároljuk.
Felöntjük 3 dl sörrel és 1 deciliter alaplével, (amit a leveskockából készítettünk).
Rozmaringgal meghintjük. Amikor ismét forr, beletesszük a húst és puhára pároljuk.
Amikor a hús kész, tálra szedjük és melegen tartjuk.
A tejfölt a liszttel elkeverjük és a mártással együtt turmixoljuk, vagy kézi mixerrel pépesítjük.
Körete most barna rizs volt, de párolt zöldség, fehér rizs is illik hozzá.