Spagetti tenger gyümölcseivel (magyaros változatban sajttal)
2017. október 16. írta: Anita Fazakas

Spagetti tenger gyümölcseivel (magyaros változatban sajttal)

20171016_125723.jpgHetek óta halat kívánt Apa.  Egy tegnapi beszélgetős este alkalmával előjöttek ráadásul a tenerifei emlékeink is, a nagy haltálaktól a közértben vett polipkonzervig. Nem volt sok időnk ma főzni, maradt a tegnapi pizza után paradicsomszósz is így jól jött ki hogy ehhez márcsak pont valami hús kellett, hisz tésztánk is volt itthon. Apa pont úton volt ma, így vett fagyasztott tenger gyömölcsei keveréket, s itthon gyorsan össze is dobta az ebédet. Nagy adag lett belőle, mondanám hogy 4 főre készült, de mi nagyon éhesek voltunk és ketten ettük meg, hihetetlen. (Nagyobbik oviban volt.) Nagyon finom lett :).

Úgy kezdte Apa, hogy feltette főni a tésztát, mert az tartott a legtöbb ideig. A tésztát forró, tengeri sós vízben al dente-re főzte.

Miközben főtt a tészta egy serpenyőbe öntött  olívaolajba tett 3 gerezd szeletelt fokhagymát, majd sót, borsot és a fagyasztott tenger gyümölcseit és olíva bogyót. Majd ebbe ment bele a tegnapról megmaradt paradicsomszósz aminek a receptje a pizza receptnél található. Miután összreottyantotta Apa beleöntötte a serpenyőbe a leszűrt főtt tésztát is plusz egy kis levet is öntött hozzá a keményítő miatt ami kifőtt a tésztából, hogy kicsit besűrítse a kaját. Adott hozzá Apa még egy kis bazsalikomot is a végén, ami átforgattott a tésztában. Végül peccorino romano sajtot reszelt rá, amit nem szoktak az olaszok. A halhoz jól illik ha a végén csorgatunk rá citromlevet, Apa hiányolta. Épp nem volt itthon. Egészségetekre!

20171016_125350.jpg

 

 

süti beállítások módosítása