Agglegény a konyhában

Főzőcske, de okosan!

2016. ápr 27.

Ne így süss rántottát

írta: Agglegeny83
Ne így süss rántottát

Oké, egy agglegény mindig szereti az egyszerű dolgokat, a jó ötleteket, amivel időt, pénzt és konyhai felfordulást lehet megspórolni.Na, de a fenti videón szereplő módszer nem ilyen. 

Kezdjük ott, hogy egy kezdő agglegény lakásában általában nincs kéznél hajgöndörítő, de ezen most lendüljünk túl.Ezt a bénázást, ami a tojásrúd (?), tojáshenger (?), talán a palást a legmegfelelőbb szó, de mindegy is, megfordításásával és megsütésével előad a videón szereplő hölgy, na, az valami fenomenális.

Maradjatok a jól bevált eszközöknél. Egy tál, amibe a tojás leütöd, egy villa, amivel felvered és egy serpenyő, amiben megsütöd. 

És különben is, melyik agglegény süt egy tojásból rántottát?

Forrás : ...

Tovább Szólj hozzá

2015. dec 30.

Szilveszteri krumplisaláta

írta: Agglegeny83
Szilveszteri krumplisaláta

Ha valami nélkül, akkor krumplisaláta nélkül számomra elképzelhetetlen a szilveszter. Jó, tavaly a máltai kaland miatt kimaradt, de idén ismét elkészítettem, már a hűtőben pihen. (Apropó, ha nem olvastátok a tavalyi, máltai szilveszteri pörköltreceptet, itt megtehetitek)

No, de vissza a krumlisalátához. Amire szükségünk lesz:

  • krumpli, kb. 10 közepes darab
  • egy nagy pohár tejföl
  • egy nagy adag majonéz
  • egy evőkanálnyi mustár
  • 3-4 kisebb fej lilahagyma
  • 2 dl ecet
  • só, bors
  • két teáskanálnyi porcukor

A legfontosabb az időzítés. Először is tedd fel a krumplit héjastul enyhén sós vízben főni, kb 20-25 percre. Addig nézz meg egy részt a Jóbarátokból. Vigyázz, ne főzd túl a krumplit, később elmondom miért. Ha ...

Tovább Szólj hozzá

saláta szilveszer krumpli krumplisaláta főzés nélkül

2015. sze 27.

Az igazi "menzás" paradicsomleves

írta: Agglegeny83
Az igazi "menzás" paradicsomleves

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szerettem gyerekkoromban az igazi, hamisítatlan, menzás paradicsomlevest. Annyira egyszerű, hogy minden előkészülettel együtt legfeljebb 1 óra elkészíteni. Jah, és persze csak és kizárólag betűtésztával az igazi.

Lássuk, mi is kell hozzá:

  • étolaj
  • liszt
  • cukor
  • pirospaprika
  • víz
  • paradicsompüré
  • betűtészta

Készítünk egy rántást. Kevés olajon (ígyenceknek ajánlom a zsírt) egy kanálnyi lisztet zsemleszínűre pirítunk, egy kicsi sózzuk, majd a tűzről lehúzva egy kávéskanál pirospaprikát adunk hozzá. Egy nagyon pici vizzel elkezdjük a rántást kikeverni. Visszatesszük a tűzre és nagyon lassan mintegy 1 liter vizet adunk hozzá. Ekkor jöhet a paradicsompüré, ...

Tovább Szólj hozzá

2015. sze 20.

"Mini" kakaóscsiga

írta: Agglegeny83
"Mini" kakaóscsiga

Tényleg mini, készülj fel. És nagyon egyszerű, szóval sokat nem is kell készülni. Előregyártott levelestésztából készül, szóval még a tészta összeállításával sem kell vesződni. Igazi vendégváró édesség. (Bár én még egy vendégemet sem vártam vele :))

Hozzávalók

  • levelestészta, tökéletes a bolti
  • kakaó
  • cukor
  • egy kevés olvasztott vaj

Először is engedjük fel a levelestésztát. Ne tedd mikróba, szobahőmérsékleten engedd fel és lehetőleg egy konhyaruhába csavarva. Így nem lesz tiszta víz a konyhapultod.

Amíg szépen felenged a levelestészta, készítsük elő a tölteléket. Én cukros kakaóval szoktam megtölteni, 1 egységni kakaóhoz két egységnyi cukrot szoktam keverni.

Ha videós blog lennénk, most ...

Tovább Szólj hozzá

mini sütés vendégváró kakaóscsiga

2015. sze 01.

Máltai gasztrokalandok

írta: Agglegeny83
Máltai gasztrokalandok

1. rész

A szilveszeri ünneplés után nyáron látogattam vissza Katához és Ferkóhoz, milyen is az idő és a víz Máltán nyáron. Hát nem csalódtam, nagyon kellemes mindkettő. Ha már ott voltam, igyekeztem minél több helyen, minél több féle ételt megkóstolni. A főzésről sajnos le kellett mondanunk, mert a 40+ fokban a villanytűzhely mellett állni nem egy felelmelő érzés. Terveim szerint egy háromrészes blogcunami folyamban fogom elmesélni, mit és hol ettem.

Csapjunk is bele az első részbe.

Augusztus 14-én, pénteken érkeztem meg Máltára. Az idő kellemes, páratartalom jelentős és a gép is a tervezett idő előtt 15 perccel érkezett meg. Lekászálódás a gépről, csomagot felvenni, összefutni az ismerősökkel, buszt fogni és elindulni Prembrok ...

Tovább Szólj hozzá

málta lasagne farfalle salmon

2015. máj 31.

TeraszGrill

írta: agglegenyakonyhaban
TeraszGrill

Múlt vasárnap (vagy előtte, már nem is emlékszem) egy teraszos grillezésre voltam hivatalos, amolyan "batyusbuli", hozz magaddal enni. 

No, hát nem úgy van az, hogy csak fogjuk a húst, és rádobjuk a grillre és már kész is, kicsit elő is kell készülni. 

Mivel nagyon jó fej anyukám van, és mindig pakol nekem a télen levágott disznónkból szépen kiklopfolt szelet húsokat (jelen esetben tarját), volt mihez nyúlnom. 

Már szombaton reggel kivettem a mélyhűtőből és hagytam felengedni. Amíg a hús olvadt, én megnéztem az Avengers 2-t. Hát valami fantasztikusan jó film. Körülbelül a felénél...na jó, ez mégis csak egy "gasztroblog" vagy mi, a kritikát elérhetitek kedvenc kritikuson youtube csatornáján itt: https://youtu.be/g-Nq6St-_Lk

...
Tovább Szólj hozzá

2015. máj 31.

Csirkecombok paradicsommártásban

írta: agglegenyakonyhaban
Csirkecombok paradicsommártásban

Lassan eljön az idő, amikor leveszik a nyári csizmát a lábamról. Most már egész jól mozgok, igazából két ellenségem van csak. A lejtő és az emelkedő. A konyha viszont sík terep, így már bemerészkedtem. És ha már ott voltam, össze is dobtam egy nagyon egyszerű, de annál finomabb ebédet.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy az alapanyagot megköszönjem édesanyámnak, aki egy indokolatlan mennyiségű csirkecombbal a táskámban engedett vissza a "Nagyvárosba" múlt vasárnap. :)

Hát akkor nézzük a hozzávalókat:

  • tetszőleges mennyiségű csirkecomb (én 5 alsó és 5 felsőcombot használtam)
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 l víz
  • zöldfűszerek, tetszés szerint
  • 3 ek. kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt

...

Tovább Szólj hozzá

csirke főzés csirkecomb ebéd paradicsommártás

2015. máj 13.

10 dolog, amit NE csinálj a konyhában törött lábbal!

írta: agglegenyakonyhaban
10 dolog, amit NE csinálj a konyhában törött lábbal!

Eddig recepteket posztoltam, olyan recepteket, amelyeket el is készítettem. Viszont mivel el van törve a lábam, és most nem tudok a konyhában tevékenykedni, összeszedtem, miket NE csinálj még véletlenül sem, ha el van törve a lábad.

  1. Ne próbálj meg fekvőgipsszel a lábadon, 2 mankóra támaszkodva kakaót készíteni. (Igen, instant kakaót). Ki fog löttyenni a tej, valamint az elkészült forró kakaót az első "lépés" után magadra fogod borítani. Én megmondtam.
  2. Eszedbe ne jusson levest melegíteni a mikróban, majd bevinni a szobába, hogy kényelmesen elfogyaszd. Ki fogod önteni. Ugye?
  3. Ha mindenáron kenyérre vágysz, vetess magadnak szeleteltet, vagy kérd meg lakótársadat, szeljen neked belőle egy szeletet, mert mankókra támaszkodva a ...
Tovább Szólj hozzá

baleset jótanács lábtörés

2015. ápr 19.

Bögrés kakaóskevert

írta: agglegenyakonyhaban
Bögrés kakaóskevert

Vasárnap,ebéd után nagyon szívesen ettem volna valami süteményt, viszont alig volt itthon valami. Gondoltam, leugrok a boltba, veszek pár cuccot, aztán rádöbbentem, hogy vasárnap van. Így maradt az improvizálás. Bögrés kakaóskevert lett belőle.

Ezekből készül:

  • egy bögre liszt
  • egy bögre cukor
  • egy bögre tej
  • 2 tojás
  • 1 kis darab vaj megolvasztva
  • egy csomag sütőpor
  • egy nagy evőkanál kakaó

És most jön a művészet, nagyon figyeljetek, mert nagyon bonyolult!

Tegyetek mindent egy keverőtálba, legvégére hagyva az olvasztott vajat és a bögre tejet, kapcsoljátok be a mixert és jó alaposan dolgozzátok össze. Amíg a mixer dolgozik, vajazzatok ki egy tepsit és lisztezzétek is ki. Amikor szépen összeállt a massza, ...

Tovább Szólj hozzá

édesség sütés kevert tészta

süti beállítások módosítása