FTC: megegyeztek Kleinheislerről, Valenciába már utazhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 10:03
null
Kleinheisler László az elmúlt évben a német futballban fejlődhetett (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport Online Németországból származó információi szerint a Ferencvárosnak sikerült megegyeznie Kleinheisler Lászlóval, így már csak a papírmunka maradt hátra szerződtetésének ügyében. A Werder Bremen játékosa – aki ősszel a Darmstadtban szerepelt – kölcsönbe érkezik, méghozzá a tavaszi idényre.

 

A középpályás a január 23-án kezdődő valenciai edzőtáborba már a ferencvárosiakkal tart, a papírmunkák elhúzódása miatt viszont elképzelhető, hogy csak késéssel megy új társai után. Az átigazolási folyamatot elnyújthatja, hogy Kleinheisler eredetileg a nyárig lett kölcsönadva a Darmstadtnak, így mindenekelőtt azt a szerződést kell papíron felbontani, hogy tovább lehessen lépni.

Úgy tudjuk, hogy a brémai vezetők mindenképpen olyan helyre szerették volna kölcsönadni magyar légiósukat, ahol német szakember irányítása alatt dolgozhat tovább idehaza. Így került képbe a Ferencváros és a Vasas, Kleinheisler választása végül előbbire esett.

Aligha véletlenül: a zöld-fehérek már akkor szívesen átigazolták volna, amikor még a fehérváriak – mellőzött – játékosa volt, a középpályás viszont szívesebben próbálta ki magát a Bundesligában. Egy válogatott labdarúgó esetében ez elfogadható döntés.

Kleinheisler nem egyedül érkezik a Werder Brementől, hiszen a ferencvárosi klubvezetők hozzá hasonlóan egyezségre jutottak Janek Sternberggel is. A 24 éves német védő érkezésének lehetőségéről már korábban beszámoltunk, a valenciai edzőtáborban várhatóan már ő is Thomas Doll rendelkezésére áll.

Kettőjükön kívül még egy érkező játékosa lehet a télen az NB I-es címvédőnek Németországból: a védekező középpályással – akinek a neve egyelőre nem ismert – még tárgyalásban vannak, annyit lehet tudni róla, hogy ő nem a Werdertől jönne, de ő is szerepelt már a Bundesligában. Említetteken kívül még egy külföldi szélső is jöhet, de ő nem a német vonalról.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Kleinheisler László után két NB I-es klub érdeklődik: az FTC és Vasas. Jelen állás szerint előbbi lett a befutó.

Az FTC-t már többször is kerestük a közelmúltban átigazolási információk ügyében, de a klub „zuhanyhíradós híreket” nem kommentál, átigazolással kapcsolatos híreket pedig csak a hivatalos honlapján közöl.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Bognár István (DVTK), Botka Endre (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Kleinheisler László (Werder Bremen, kölcsönben Darmstadt), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország), Ilija Tucsevics (montenegrói, szabadon igazolható, előző klubja OFK Grbalj – Montenegró)
Távozók: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók: Jova Levente (Soroksár), Popov Patrik (Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)

 

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: január 23. – február 1., Valencia (Spanyolország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14.: FTC–Tevel 23–1 (Djuricin 7, Böde 5, Bognár 3, Lovrencsics 2, Kundrák 2, Gera, Radó, Csukics, Csernik)
Január 18.: FTC–BKV Előre 5–0 (Pergel 2, Adams, Nalepa, Böde)
Január 21., 15.00: FTC–Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovákiai)
Január 25., Spanyolország, 11.00: FTC–Rapid Wien (osztrák)
Január 28., Spanyolország: FTC–Slovan Liberec (cseh)
Január 31., Spanyolország, 16.00: FTC–Sparta Praha (cseh)
Február 4.: FTC–Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik