Előfizetői tartalom

Az év eseménye jön - De miért kell ettől félni?

Akár már most csütörtökön kamatot emelhet az amerikai jegybank, amire minden eszközosztály árfolyama érzékenyen reagálhat, sokan nagy turbulenciára, a részvénypiacokon pedig esésre számítanak. A múltbeli tapasztalatok alapján azonban semmi ok az aggodalomra, ha a Fed lassan, a lépéseket okosan kommunikálva hajtja végre a kamatemelést, akkor akár még folytatódhat is a rali.

Minden ciklus más, de vannak hasonlóságokA 80-as évek eleje óta az Egyesült Államokban 6 kamatemelési ciklus azonosítható be, ezek átlagosan valamivel több mint egy évig tartottak, a kamatemelés mértéke pedig közel 2,8 százalékpont volt.Vannak hasonlóságok... Az előző kamatemelési ciklusokban közös, hogy az első kamatemelést megelőző időszakban az amerikai gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés