Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új üzem építésébe fog az M0-s és az M5-ös autópályához közeli felsőlajosi ipari parkban a Márka Üdítőitalgyártó Kft. - tudósított a Népszabadság. Jelenleg bérgyártásban készíttetik a Márka márkanevű italokat, az új üzem lehetővé teszi, hogy rugalmasabban reagáljanak a piaci igényekre.

A beruházás költsége hárommilliárd forint, amelyet részben önerőből, részben pályázati pénzből, részben a növekedési hitelprogram keretében felvett kölcsönből fizetnek. A cég külföldön, a Balkánon is terjeszkedni akar, de az új üzem lehetővé teszi, hogy más térségeket is célba vegyenek.

A vállalat az utóbbi időben kiválóan teljesít. Míg 2010-ben még csak 500 millió forint árbevételt értek el, 2014-ben 20,4 milliárdot, tavaly pedig 2,6 milliárdot söpörtek be. Egy nagy ugrással 2016-re közel 3,5 milliárd forint forgalmat terveznek.

Az első, szőlőízű márkát 1973-ban palackozták, majd a gyártás az ország több pontján is megkezdődött. A nyolcvanas évek végére visszaesett a márka, ezután majdnem feledésbe merült. A jelenlegi tulajdonos 2007-ben vásárolta meg a márkanév használatának jogát. Az üdítőt családi vállalkozásban készíti.