Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Miből vette meg 40 milliós házát Zsiga Marcell?

2013. feb 10. 19:46
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Miből vette meg 40 milliós házát Zsiga Marcell?

Miből vette meg 40 milliós házát Zsiga Marcell?

Miskolc ‒ Bár Zsiga Marcell elhíresült mondása szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból, akármennyire is spórolhatott a politikus, nem derül ki a vagyonnyilatkozataiból, hogy milyen forrásból tudta megvenni tavaly októberben a miskolctapolcai házát.

Az 1120 négyzetméteres telken álló jókora ingatlant a szomszédok elmondása szerint 40 millió forintért adta el külföldre költözés miatt korábbi tulajdonosa Zsiga Marcellnek. – Egy orvos lakott itt korábban, aki külföldre költözött. Mindenáron el akarta adni a házat, ezért jó áron jutott Zsiga Marcell a házhoz – mondta el egy környékbeli a Blikknek. Az ár reális lehet, mert ugyanabban az utcában egy hasonló méretű és állapotú házat 55 millió forintért hirdettek.

Októberi adásvétel. Zsiga Marcell képviselő ezt a házat vásárolta tavaly októberben Miskolc egyik elegáns negyedében. Fotó: Tumbász Hédi

Októberi adásvétel. Zsiga Marcell képviselő ezt a házat vásárolta tavaly októberben Miskolc egyik elegáns negyedében. Fotó: Tumbász Hédi

A házvételhez sem hitelre, sem baráti kölcsönre nem volt szüksége a fideszes politikusnak, és egyik korábban meglevő ingatlanától sem kellett megválnia az új kedvéért. Zsigának tavaly év elején összesen 10,5 millió forintos megtakarítása volt a vagyonnyilatkozata szerint, ez a mostani alapján 1,7 millióra olvadt januárra. A megtakarítása azonban csak a vételár negyedére lehetett elég. A képviselői és alpolgármesteri fizetésből sem lehet összekaparni egy év alatt a hiányzó összeget. Zsiga költségtérítés nélküli havi egymilliós fizetése nettóban 620 ezer forintot jelent, vagyis egy év alatt alig hétmillió forint jön össze belőle, ha mindet félre tudja rakni.

Az ingatlant a feleségével közösen vették, ám házastársa bírósági fogalmazóként vélhetően nem tud sok pénzt hazavinni, egy bírósági fogalmazó átlagos illetménye ugyanis havi 150 ezer forint körül lehet.

Mint ahogy arról decemberben beszámoltunk, Zsiga Marcell gyorsan berendezkedett az új házában: néhány héttel a beköltözése után máris felújították a háza előtti kátyús utcaszakaszt, és a vízelvezetést is megcsinálták. Az útfelújítás váratlan volt, és a környékbelieket is meglepte.

A munkások azzal magyarázták, hogy ideköltözött egy góré, és ezért kell megcsinálni az útszakaszt. Ennek megfelelően csak a miskolci alpolgármester háza körül aszfaltoztak, a feljebb lakók hiá­ba kérték a kivitelezőt, hogy náluk is tegyék rendbe az utat. Hívtuk Zsiga Marcellt, hogy magyarázatot kérjünk, ám nem reagált megkeresésünkre. A Blikk ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés mentelmi ­bizottságánál, hogy kiderüljön, ­valós adatokat adott-e meg a poli­tikus.

K. D.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

pénz millió ház Zsiga Marcell Fidesz