Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Kislányt szült Veresnek Dobolyi

2014. feb 9. 19:01
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Kislányt szült Veresnek Dobolyi

Kislányt szült Veresnek Dobolyi

Budapest — Házassággal és gyermekáldással végződött Veres János (57) volt pénzügyminiszter éveken át titkolt románca. A szocialista képviselő vagyonnyilatkozatában immár a volt MSZP-s európai képviselő, Dobolyi Alexandra (42) szerepel házastársként. Sőt a párnak utódja is született.

A gyermekek között nemcsak Dobolyi előző házasságából származó lánya, Csobánczy Zsófia szerepel, hanem már Veres Karolina (1) is.

– Igen, megnősültem 2013-ban, és gyermekem is született tavaly – ismerte el a Blikknek Veres, aki hozzátette: mivel felesége és leánya sem közszereplő, „semmilyen velük kapcsolatos információ közléséhez" nem járul hozzá. Érdekesség, hogy az internetes enciklopédia, a Wikipédia Veressel foglalkozó lapja is Dobolyit említi feleségeként. Ám az utoljára 2014. január 4-én frissített szócikk már legalább másfél éve „összeboronálta" őket.

Veres a makaói botrány után  nem sokkal elvált Szabó Éva  szocialista képviselőtől/ Fotó: MTI

Veres a makaói botrány után nem sokkal elvált Szabó Éva szocialista képviselőtől/ Fotó: MTI

A pár 2009-ben kerülhetett közel egymáshoz, miután Dobolyi kiesett az Európai Parlamentből, s az akkori kormánybiztos titkárságvezetőként alkalmazta. A két házas politikus viszonya pedig úgy derült ki, hogy a Blikk 2010 elején egy fotót közölt róluk, amelyen éppen Makaó főutcáján láthatók. Akkor tudni szerettük volna, hogy hivatalos úton jártak-e a Kínához tartozó kis szigeten. Az érintettek ellentmondásba keveredtek: Veres először tagadta az utat, míg Dobolyi hivatalos kiküldetésként emlékezett a látogatásra. Később kiderült, hogy nem ez volt az első kiruccanásuk. Legalább három közös hivatalos úton vettek részt keleti országokban, többek közt Mongóliában.

Egészen a tegnapi napig hiába kérdeztük Verest Dobolyiról. Igaz, a volt pénzügyminiszter azt elismerte, hogy a titkos kaland kirobbanása után nem sokkal elvált. Erre is egy korábbi vagyonnyilatkozata kapcsán derült fény. A 2011-es bevallásból ugyanis az derült ki, hogy az Országgyűlés egyik leggazdagabb tagjának számító Veres vagyona 150 millió forinttal csökkent egy év alatt.

Az egykori uniós képviselő Dobolyi ma már a politikus felesége

Az egykori uniós képviselő Dobolyi ma már a politikus felesége

– Magánügy, mi történt – mondta akkor Veres a Blikknek a pénzveszteségről. – De aki jobban végigböngészi a nyilatkozatot, meglátja: megváltozott a családi állapotom, elváltam – magyarázta. Vagyis a megtakarítások is megoszlottak, s az első feleség, Szabó Éva – aki az előző ciklusban szintén szocialista képviselő volt – jelentős összeggel távozott. Így megcsappant a máig is 350 millió forint megtakarítással bíró politikus vagyona.

Bár Veresék csak tavaly házasodtak össze, valószínűleg már jó ideje együtt éltek. Fotósunk ugyanis 2012 áprilisában lencsevégre kapta őket egy étterem megnyitóján, ahol Dobolyi kislányával hármasban jelentek meg. A politikus a gyermekkel is nagyon közvetlen kapcsolatban volt. Amikor például az eseményről távoztak, Veres felkapta Dobolyi lányát, és a karjában vitte a kocsihoz. Sőt ezt követően elmentünk Dobolyi lakásához is, ahol a környékbeliek elmondták: a volt pénzügyminisztert rendszeresen látják, volt, aki úgy vélekedett, a politikus talán ott is lakik.

K. B. Gy.–M. L.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

románc Veres János Dobolyi Alexandra