Pénteki bulisüti: rumgolyó

A kókuszgolyót mindenki ismeri: igazi retro bulikaja, háztartási kekszből, kakaóval,  cukorral, jobb esetben vajjal, igazi rummal, extra esetben közepében házi rumos meggyel.

DSC 0123
Piszke

Máshol is készítenek hasonlót: a rum ball angolszász alapja a csokis nápolyi, és ezután jönnek a már ismert összetevők. Ha igazi rumot használunk, garantáltan feldobja a hangulatot, sőt kicsit tehetünk bele a tej rovására, és ekkor inkább tejszínt használjunk még mellé. Gyerekeknek málnaszörppel vagy narancslével helyettesítsük az alkoholt!

Hozzávalók:

15 dkg csokis nápolyi

5 dkg apróra vágott dió

7dkg kókuszreszelék

5 dkg porcukor

5 dkg olvasztott vaj

0,5 dl rum

0,3-0,4 dl tej

DSC 0128
Piszke
  1. A nápolyit aprítógépben morzsásítjuk.
  2. Belekeverjük az összes többi hozzávalót, és golyókat formázunk
  3. Fél órára behűtjük, majd tetszőlegesen kakaóporba, kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, cukorgyöngybe forgatjuk.
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek