Fűszeres töltött csirkecombok: a séf trükkjével garantáltan tökéletes lesz!

BBQ csirkecombok kuszkuszsalátával

SóBors 2018. július 23.

Kevés kellemesebb dolgot tudunk elképzelni az életben, mint mikor egy jól eső örömzenélés után az ember elé teszi a kedvenc ételét egy mesterszakács. Amíg Sena a Random Trippel jammelt, Serényi Zsolt séf megalkotta azt a fogást, ami a ghánai származású énekesnő szívéhez és ízléséhez szerinte a legközelebb áll. Eltalálta?

20180522_werk_211.jpg

A másik oldalról: a konyha felől nézve szintén eléggé hálás feladat egy stúdióvá alakított lakásétteremben úgy főzni, hogy közben Senáék zenélnek, süt a nap, és hozzá zavartalan a minőségi sör-ellátás.

Serényi séf ezúttal gyömbéres kolozsvári szalonnával töltött, chilis BBQ csirkecombot sütött, hozzá mogyorós, aszalt gyümölcsös kuszkusz salátát tálalt.

20180522_werk_124.jpg

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a menü megalkotásánál Zsolt, a BP BarBQ vezetője szinte biztosra ment: előtte alaposan kikérdezte Senát, hogy mi a kedvenc étele, mik azok az ízek, amelyeket a legjobban szeret, és mi az, amit egyáltalán nem, milyen stílusú ételek állnak hozzá közel, és mi a kedvenc, főzéssel kapcsolatos élménye. Ezekből az információkból kristályosodott ki ez a színpompás, ízekben gazdag, izgalmasan sokféle állagú étel.

Így sül át omlósra grillrácson a töltött csirkecomb

Ami, lássuk be, elsőre rendkívül meghökkentő látvány. Rögtön adódik is a kérdés: hogy fog átsülni egy jócskán megtöltött csirkecomb a grillen? Serényi séf elárulta nekünk a trükköt: indirekt módon, alacsony hőmérsékleten, és jó sokáig kell sütni a combokat. Ez a klasszikus értelemben vett barbecue: fával, vagy faszénnel dolgozik, ugyanakkor nincs direkt, sugárzó hő. Ezt úgy lehet megoldani, hogy az egyik oldalon gyújtja meg a tüzet, és a grillrács másik oldalára teszi a megtöltött, és a páccal alaposan megkent combokat, majd az egészet befedi, és hagyja, hogy átjárja a füst.

Hasonló körülményeket sütőben is elő lehet állítani, ebben az esetben 150 fok alatti hőmérsékleten, legalább másfél órán át kell sütni a húst.

A kuszkusz az összes ízt magába szívja

Amíg a csirkecombok készülnek, Serényi séf összeállította a köretet. Ami azonnal feltűnt: nem fedte le a kuszkuszt, miután ráöntötte az alaplevet. Mint megtudtuk, erre nincs is szükség, hiszen az apró durumszemek párolás nélkül is megszívják magukat a folyadékkal, csak adjunk neki 20 percet. Így remekül átveszi az olívaolaj, a lime, a paprika leve, a petrezselyem, a chili és az aszalt gyümölcsök ízét is.

20180522_werk_102.jpg

A lényeg pedig, ugyanúgy, ahogy az életben, itt is az egyensúlyban lakozik: a sós az édessel, a csípős a selymessel, a roppanós az omlóssal találkozik – az étel pedig a zenével.

Jó dolgok ezek, élvezzétek ti is a hangulatot, és ha van kedvetek, főzzétek meg Serényi Zsolt Senának alkotott ételét!

 

A cikk a Staropramen támogatásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814097051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása